Scoil: Coill Maolacáin (uimhir rolla 12644)

Béal Átha na mBreac, Co. Galway
Anna M. Ní Loingsigh

Ar an leathanach seo

1. Nuair bhí Naomh Pádhraig ag teacht go Caiseal na Ríogh thuit na mbréagdhia (?) anuas. Nuair chonnaic an rí agus na daoine an mhiorbhúilt seo thainich siad amach agus chuir siad fáilte roimhe.
    Baisteadh an rí. Nuair bhí sé ag tabhairt an baisteadh do'n rígh bhuail sé síos deireadh a bhacla 'san talamh, mar ba gnáthach leis, acht deirtear gur síos tríd chosa an ríogh a chuir sé é i ngan fhios dhó, acht níor dhubhairt an rí tada.
    Nuair bhí an baisteadh chríochnuigthe thug Pádhraig faoi ndeara go raibh an talamh dearg le fuil an ríogh agus chonnaic sé an dearmad a rinne sé.
    D'iarr sé ar an rígh cé'n fáth nach ndearna sé casaoid leis, dubhairt sé gur cheap sé gurb' é sin chuid de'n baisteadh.
    Máire Ní Bhreathnach
    Mám Gamhna, Co. Galway