School: Tír na Cille (roll number 11884)

Tír na Cille Thuaidh, Co. Galway
Teachers:
Seán Maguidhir Maighréad, Bean de Buitléir

1. (continued from previous page)
    Bhí fear agus bean ann fadó agus ní raibh mórán céille acú. Bhí féar ag fás ar an teach agus bfhacthas dóibh gur mhór an feall é a leigean amugha agus chuireadar an bhó suas air go n-itheadh sí é. Thuit an bhó anuas de'n teach agus marbhuigheadh í.
    Dubhairt an fear go leasóchadh sí an gabáiste. Bhí sé ag ceapadh go mbruithfhidís leis an gabáiste é. Nuair a bhí sé gearrtha suas céard a rinne an bhean acht í a thabhairt amach agus píosa a chuir le gach crann gabáiste san ngarrdha. Ní raibh sin i bhfad déanta go raibh píosa ag chuile gadhar sa mbaile. Nuair a chonnaic an fear an rud a bhí déanta dubhairt sé "Dia dá réidhteach caitfhidh muid imtheacht rómhainn tá
    AT1210: The Cow is Taken to the Roof to Graze
    AT1386: Meat as Food for Cabbage