School: Naomh Breandán, Baile na nGall (roll number 14480)

Baile na nGall, Co. Kerry
Tadhg Ó Caomháin

1. (continued from previous page)
    sé síos ar chloch a bhí i n-aice an tíghe agus do thosnuigh sé ag seinnt an bheidhlin. Níor bhfada dho ag seinnt go gcualaidh sé an céol ba bhreághtha ar domhan ó'n dtaobh thíar do. D'féac sé síar ach ní fheaca sé aoinne. Do bhí an céol ó'n dtaobh eile dho. Do bhí sé mar sin ar feadh tamall mór ach ní fheaca sé aoinne. Sa deire chuir sé dho abhaile go dúbhach do-bhrónach. Thug a mháthair fé ndeara é sin, agus d'iarraidh sí dho cad a bhí air. Do dheachtruig sé an scéal dí, agus dubhairt sé léithe ná raibh aon mhaitheas dho féinig a bheith ag imtheacht níos mó mar go raibh chéoltóir ann a bféarr n a é féinig. Do chaith sé úaidh a bheidhlín mar cheap sé gur duine saoghalta an ceoltóir eile.
    Tadhg Ó Caomháin
    Múinteoir