School: Smerwick (B.)

An Mhuiríoch, Co. Kerry
Dd. Ó Loingsigh

1. (continued from previous page)
    an fhaidh a bhí sé féin amuich. Dúbhairt an buachaill do dtáinig fear isteach agus go mairbh sé féin agus an bhean turcaí agus go raibh sé chómh mor leis an gcéadh banbh a bhain sé féin as an gcráin agus tá an buidéal Whiskey atá istig sa curpadh chómh mor le ceann eile aco agus tá an fear atá istig sa cómhra chómh mor le seact cínn aco.
    Thuaidh an fear ag cuardach agus fuair sé an túrcaí anáirde ar an locta agus fuair sé an buidéal Whiskey istig sa curpadh agus chuaidh sé síos an t-Seómra agus fuair sé an fear istig sa cómhra. Do chuir sé amach as an dtig an fear a bhí sa chómhra agus an bhean agus dúbhairt sé leo bailú leo agus gan casadh ar an dtig go bráth. Do mhair sé féin agus an garsún go lán shásta as san amach.
    AT1360B: Flight of the Woman and her Lover from the Stable
    Seamus Ruiséal