School: Seana-Caiseal (roll number 16745)

Shanacashel, Co. Kerry
Máire, Bean Uí Fhoghludha

1. (continued from previous page)
    thug aon eitil amháin dó féín agus cuaidh sé isteach ar bord na luinge agus bhí na drithaireaca ar buile nuair a thánaig sé bhíodar cun filleadh abhaile ach dubhradar ná beadh aon seans leo filleadh. "Ní baoghal díbh" adubhairt Maoinisín go dtabhairfeadh-sa aon trioblóid díobh agus d'imthigheadar ortha agus bhíodar ar feadh a bhfadh ag cur díbh ar fuaid na fairrge agus ní féadfaidís aon talamh a deunam amach. Bhiodar ag dul amúigh. Lá dos na laetheanta dubhairt Maoinsín le h-Ártach. Téir anáirde sa corneóig (cruinneóig) agus feuc a bfeicfá aon talamh. Dímthigh Ártach agus níor cuaidh sé leath-slighe suas nuair a tháinig méagram (-) agus b'eigin dó filleadh anuas "mo ghrádh go leo thú adubhairt Maoinsín. Is maith an t-adhbhar agat é cun masla t-athar a thabhairt go h-Eirinn agus dímthig Artúr suas agus
      1. poetry
    AT0301: The Three Stolen Princesses