School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    air casfadh an duine beag dearg ar an oidhche sin. Bhí sé ann agus dubhairt sé le Liam na capall dfhaghail. "Conus a bhfuair mhíosa fíos cá bhfuil do capallaibh" arsa Liam. Imtig as mo radarc agus faigh dhá ceann de luacaire. Agus beir suas chugam annso iad. Dimtigh Liam agus dhein sé air nár dubhairt leis. "Tabhair ceann amhain domsa" agus coimead an ceann eile duit féin" arsa an fear beag. Do bhi an fear beag in ngrádh le cailín. Oichche amháin bhí si á posadh duine eile. Do chuaid Liam agus an fear beag suas ar na fracaca an tige a bhi an cailín á pósadh. Do cuir an cailín sraogh aisti. Ní dubhairt aoinne Dia linn. Do cuir sí sraog aisti aris. Dubhairt an fear beag go mbeadh sí aige féin an céad uair eile a cuirfead sí sraog aisti mar nior dubhairt aoinne Dia linn. Cuir sí sraog eile aisti dubhairt Liam Dia linn. Do caith an fear beag Liam anuas ar an tábla do rith na daoine go léir agus sin deiread le Liam leis an fear beag.
    Domhnall Ó Suilleabháin
    Bridia, Co. Kerry