School: Braighde (roll number 11343)

Bridia, Co. Kerry
Máire C. Ní Chonchobhair

1. (continued from previous page)
    feirín beag arís. Ni dhíolad mhuise arsa Liam, agus deirig sé chun imtheacht. Léim an fear siadh anios ón gcrann agus bhuail sé Liam le slaitín draoidheachta. "Liam Ó Domhnall" ar seisean "beidh ort mise do leanmhaint ar feadh seacht bliadin agus lá." Dheara imthig as mo radarc geobhadh rud éigin eile le deanamh seacas bheith ag rith ina dhiaidh tusa" arsa Liam. D'imtigh an fear beag sa rás agus bhí ar Liam Ó Domhnall dul i ndiaidh ar fead seacht bliana agus lá. Sa deiread do cuaidh an fear beag sa rás agus bhí ar Liam dul sa rás leis. Caitfeadar an oichche ar fad ag dul tré mongaibh tré imeallaibh corraig, tré sgeaca, tré cumaraca go dtí gur glaoidh an coilig ar maidin. "Sead imtigh abhaile anois" arsan fear beag, "agus bhí annso an oidhche seo cughainn.". D'imtigh Liam abhaile go truirseach tnáite. Cuaidh sé a codhladh nuair a tháinig an oidhche bhí air imhteacht aris go dtí an crann mór mar
    Domhnall Ó Suilleabháin
    Bridia, Co. Kerry