School: Athgarvan, Curragh (roll number 13350)

Athgarvan, Co. Kildare
Bean Mhic Niocaill

1. Scéal AA (continued)

Fadó riamh biodh spioradh le feiscint i mBeál Átha Cailleach...

(continued from previous page)
    greim air, ach ma dhein sháid an fear an ruan go dtí an chos innti. "Tarraing agus sáidh aris í", ar sise leis. "Fanfaidh sí mar ata sí" ar seisean.
    D'imthigh an Chailleach a's a radharc annsan agus ní fhactachas i mbéal Átha ó shoin í. Tháinig an fear slán ach amhain go raibh cnapán mór dubh ar s easnacha san áit ár rug an Chailleach air.
    Ó shoin i leoch ta an abairt sin "Tarraing agus siadh arís í? mar adubairt Chailleach Bhéil Átha", mar sean-fhocal ag muintear an Chláir nuair bhíonn duine ag tafhaint ar dhuine eile rud amadán amhail éigin a dhéanamh.
    Kilmaley, Co. Clare
    Bríghid Bean Mhic Niocaill