School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    dubhairt sé leis féin ná raghadh sé isteach in-aon-chor b'féidir go mbainfheadh sé preab aiste. Do chuaidh sé abhaile agus d'innis sé dhóibh cad a thuit amach do tháinig ana fhearg ortha agus dúbhradar leis cad na thaobh nár chuaidh sé isteach agus a ínnsint do'n cailín mar gheall air.
    Chuaidh sé a chodhladh an oidhche sin agus nuair a eirig sé ar maidin dúbhradar leis dul go dtí an fear bocht agus a ínnsint do'n chailín mar gheall air. D'imthig sé leis ar maidin agus do tháinig sé go dtí an áit inar thuit an fear bocht.
    Do fuair sé an fear bocht marbh ar an mbóthar agus do chuaidh sé isteach go dtí an chailín agus d'innis sé di mar gheall air. Do tháinig an chailín amach agus í ag gol agus nuair a chonnaic sí an t-Athair do thuit sí féin marbh leis. An oidhche na dhiaidh san do bhí fear ag teacht abhaile ó bheith ag sgoruidheacht agus do chonnaic sé daoine ag gol ós cíonn an áit inar thuit an fear bocht
    N. Ní Chéilleachair
    Tadhg Ó Céilleachair