School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Ní raibh na bróga ró mhaith ar an bhfear saidhbhir leis ach pé sgeul é do bhíodar ar ar cuma éigin leis.
    Do bhí sé ag feachaint go géar ar Nóra nuair a bhíodh sí ag caint leis.
    Níor feuch Nóra in-aon-chor ar an bhfear saidhbhir an fhaidh a bhíodh sé ag caint leí mar do bhí eagla a croidhe uirthe rhoimmis agus ní raibh aon aithne aice air.
    Do bhíodar an beirt acu Nóra agus an fear saidhbhir ag cainnt len na chéile go breágh réid grádhmar agus dubhairt an fear saidhbhir le Nóra ná raibh sé pósta in-aon-chor. Ansan dubhairt Nóra leis ná raibh sí pósta in-aon-chor mar is amhlaidh ná tógfhadh aoinne í mar do bhí sí rí bocht ar fad
    Caitlín Ní Loingsigh
    Pádruig Ó Loingsigh