School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Do bhuail duine sa t-shlíghe uine agus sé an rud a dhein sé ná do léin sé ar an dtaobh istig de'n claidhe.
    Ansan d'imtigh an duine san tharais agus do tháinig an duine a bhí ar an dtaobh istig de'n chlaidhe amach agus do chuaidh sé an bhóthar.
    Do thainig sé go dtí an tobar ansan (an tobar naomhtha) agus deirtear go ndúbhairt sé cúpla paidhreacha eile ansan ach ní fheadar an raibh sé fíor in aon-chor.
    Pé sgeul é do tháinig sé ós cómhair an tobair amach agus gan amhras sé an rud theastuig úaidh ná ag feucaint isteach an raibh aon breach istigh ann.
    Ní fheaca sé aon rud
    Gort na Tiobratan, Co. Cork