School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    aige ann. Do rith an buachaill cómh mear agus d'féadfhad sé é agus an sagart na dhiaidh. Do bhí an sean-duine díreach ag bruach na h-abhann chun na leanbhaí a chaitheamh isteach ann nuair a rug an buachaill greim dainghean ar agus do bhain sé a bódhrán dé agus na leanbhaí do.
    Le na linn sin do tháinig an sagart suas agus dúbhairt an buachaill gur leanbhaí a bhí sa bódhran.
    D'fhiafruig an sagart do'n sean-duine cad na thaobh go raibh sé dá mbághadh agus d'innis an sean-duine a cúrsa go léir do agus dubhairt sé go raibh náire ortha mar go raibh daoine go léir ag magadh fútha mar gheall ar clann óg a bheith acu agus iad cómh críonna agus [?] bé sin an chúis go raibh sé á mbághadh. Dubhairt an sagart leis dul abhaile agus na h-airióchad a thuille mar gheall ortha.
    Siobhán Ní Chárthaigh
    Na hUláin Thiar, Co. Cork