School: Carraig na bhFear (C.) (roll number 14042)

Carrignavar, Co. Cork
Cáit Ní Riagáin

ag díol tobach.
    Lá amháin do tháinig an bruicleach chuige i gcóir luach pingne de thobach. Dubhairt an Mangaire nach raibh an tobach aige ach i gcóir a custiméiri.
    Do ghoid an bruicleach an tobach uaidh lá amháin, agus bhí an Mangaire ar buile.
    Chuir sé na saighdúirí ar thóir an bhricligh agus is mó eachtra iongantach a thuit amach dá dheascaibh sin.
    Reathaidhe iongantach a a bhí san bruicleach do réir na daoine, agus ní raibh fuí amháin capall ann a bhí i ndán coiméad suas leis.
    Lá amháin, tháinig na saigdiúirí go hobann air. Ní raibh am ag an mbruicleach dul i bfolach b'eigin do rith uatha. Do rith sé gó a leabaidh agus na saigduirí ar a thóin tré buile Magh-Ealla.