School: Teampoll an Ghleanntáin (C.) (roll number 2358)

Templeglentan, Co. Limerick
Meadhbh Ní Ghormáin

1. (no title) (continued)

Bhí duine uasal ann tráth agus bhí sé ag lonnughadh i gcaisleán.

(continued from previous page)
    D'fhiafruigh sí dí cad i an cúis ná raibh obair eile ar suibhal aici agus d'innis sí an scéil dó mar geall ar an mbuachaill a fuadairghead agus go raibh sí ar a lorg agus bhí an-áthas uirthi annsan nuair a dubhairt an fear leí go raibh an buchaill aige.
    Chuadar go dtí tigh chun an oidhte do chaitheamh ann acht timhceall meadhon oidhche.
    D'airigeadar buaileadh ag an ndoras agus cheapadar gurabh iad na ropairí a bhí ann acht ba í an duine uasal a bhí ann agus bhí an-áthas air mar geall ar a mhach. An mhaidin in diaidh san do chuadar abhaile agus d'innis an leanbh dóibh mar gheall ar na ropairí acht dubhairt sí leo gan aon rud do dheinann do bhuachaill amháin a bhí ann mar do tabharfadh sé sin furín??? dó nuair a bhí sé an uaimh acht do turgadh an íde a bhí tuillte don chuid eile.
    AT0707: The Three Golden Sons