School: Dubhloch, Cill Mháille (roll number 14698)

Doolough, Co. Clare
Tadhg Ó Maoldhomhnaigh

1. Ní caiteadh cuid aca broga in ao' cor ac caitead cuid díob na broga nuair a bhíodh siad trioca no datadh blian. Tá tráct ar daoine nár cáth bróga riam. Is gnathac le leanbhaí an lae indiu beith cosnoctaithe tamall sa blian. Nuair a thagann an Samhradh ní caitann siad aon bróg. Uaireannta teigeann deilginí in a cosaib agus bíonn siad ana tinn ar fead cupla lá.

UISCE na gCOS
    An t-uisce go nighthear na cosa ann caithtear amac é. Deirtear nac bhfuil sé ceart e do leigint in aice na teine no e leigint ar an ngríosac; ní raibh moran gréasaidhthe san ait so fado

BRÓGA
    Ní deintear aon bróga san áit seo anois ac deisighthear iad. Cuirtear paiste, taoibhín, agus barr-a-cinn ortha. Cuirtear sal agus bonn futa
    Caithti bróga bonn adhmad san áit seo fadó. "Clogs" a tugadh ortha. Deintí iad in Inis