School: Gort Both Fearna, Maurice's Mills, Ennis

Gortbofarna, Co. Clare
Tadhg Mac Garbhaigh

1. (continued from previous page)
    do beadh (b'ea ) é. Tháinig sé abhaile i gcóir a laethanta saoire timcheall na h-uaire seo. D'innseadh an scéal dó ach ní chreidfeadh sé é ar cuma ar bith. Nuair a chuala sé an scéal.
    Mo chadiúch ar seisean ní chreidfinn-se go bhfuil rud ar bith annsan. Spéaraídí atá ort ar seisean leis an mbuachaill aimsire agus orraibh-se comh maith ar seisean le na muinntear fein agus scéal mar sin do chreideamhaint.
    "B'féidir go mbainfeá trial as" arsan buachaill aimsire leis. Muise go deimhin bainfead agus fáilte arsan adhbhar sagairt.
    Bhí san go maith agus ní raibh go h-olc go dtáinig an oidhche. Chuireadh gach rud i gcóir dó agus deineadh an leaba go maith dó i dtreo is ná beadh aon chúis canráin aige - gur fusa dos na h-éadaighe sleamhnúgadh uaidh.
    Micheál Ní Cilltreáin
    Siobhán Ní Cilltreáin