School: Gort Both Fearna, Maurice's Mills, Ennis

Gortbofarna, Co. Clare
Tadhg Mac Garbhaigh

gach tigh an uair sin agus is leo san a bhí siad a radadh.
    Nuair a bhain sé amach a thig féin ní gádh a innsint an méid sgannraidh a bhí air.
    "Oscail an doras go tapaidh dom" ar sé. D'osclaíodh an doras agus d'innis sé dá mhuinntear 'chuile rud díreach mar a thuit sé amach. Bhí an ceart ag an mbuachaill aimsire ach fan go mbeadh im shagart bainfead sásamh as an spiorad san agus gheobhadh an lámh uachtar air, ar seisean.
    Bhí san go maith agus ní raibh go h-olc.
    Deineadh sagart de i gcionn tamaill agus tháinig sé abhaile mar ba gnáthach. Chuir sé fógra amach chun daoine na háite a chruinnuighadh le chéile ag an geabhal lá áirithe. Thángadar agus is iad a chonnaic an t-iongantas.
    Tháinig an sagart ós cómhair na háite agus thosnuigh sé ag léigheamh as a leabhar urnaighthe. Ní fada go...
    Micheál Ní Cilltreáin
    Siobhán Ní Cilltreáin