School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 07_016

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 07_016

1. (continued from previous page)
    Bhí Seán agus a mháthair ag ceapadh go bhfieceadh siad an mhaith ag teacht orrs chuile lá. Dimtigh lá. Bhí na laeteannta ag imteacht mar sin go raibh an bliadhain imthgh thart. Táimic lá Nodlaic agus chuaidh Seán ag an aifreann. Maith go leor nuair a tháinic Seán abhaile dfhiafruigh a mháthair dhe cé'n sort seanmóir a bhí ag an Sagart indiu. Dubhairt Seán gur chógais sé amach go mbeadh gach duine níor cearr bliadhain ón lá sin dá dtiubhraidh sé bheag nó mhór do'n tsagart. Well tá sé sin ceart go leor do dhaoine atá ina an rud a thabhairt dhó ach níl sé ceart againn. Duine nach bhfuil aca ac aon bhó amháin, ardóig. Níl sé sin i nan an (aon) rud a thabhairt dhó. Ach ó tharla go bhfuil an méid sin féin againn caith muid aige é. Chuaidh Seán agus thug sé an bhó
    Bairbre Ní Churraidhín
    Micheál Ó Curraidhín