School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 09_008

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 09_008

1. (continued from previous page)
    chuaidh sé fhéin amach ag siubhal. Nuair a bhí sé ag teacht abhaile agus é i ngar don teach chuala sé an céol ba deise agus ba bhinne dár chuala sé ariamh agus ní raibh fhios aige cé bhí taobh istigh ag déanamh an cheóil. Bhreatnuig sé isteach agus bhí an páiste istigh i lár i tighe agus píopaí aige agus é ag damhsa. Chuaidh an taílliúr isteach agus chomh luath agus a chuaidh sé isteach chuaidh an pháiste isteach sa gcliabhán aríst. Annsin d'fhiafruigh an táilliúr ar an bpáiste a ghabhail ag seinm aríst acht dubhairt sé nach raibh sé indhon nó cé dubhairt leis go raibh. Dubhairt sé go bfaca sé é. Annsin tháinic an páiste amach as an gcliabhán agus thosuig air ag seinm agus ag damhsa. Nuair tháinic an t-athair agus an mháthair abhaile tráthnóna d'innis an
    Sorcha Ní Chúláin
    Máire Ní Chúláin