School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mayo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_078

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 14_078

1. (continued from previous page)
    an baisín agus chuireadh síád plúr ann agus seoide agus bainne agus mheascadh síad le chéile iad. Ansin dhéanadh síad taos dóibh agus chuireadh síad síos san oigean é. D'fagadh síad annsin é nó go mbíodh se bacaile agus nuair a bheahd se bacailte thogadh síád aríst é agus bheahd se réidh le n-ithe annsin.
    Tighthe na Sean Aimsire bhíodh ceann luachar ar na tighthe dad ó shoin. Gheobhadh síad an luachar ar na sgaiteacha bhiodh leabhaid sa cistin ag na daoine fadó. Bhíod an leabhaid i gcoirneal an tighe in aice leis an teine. Codluigheadh cuid de mhuinntir an tighe san leabaid
    Áine Ní Ghallachobhair