Scoil: Caurane (C.) (uimhir rolla 13176)

An Cárán Íochtarach, Co. Mhaigh Eo
Bean Uí Fhaoláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a bhí sí ag tabhairt do'n gasúr, agus cé'n sort briocfásta a bhí sí ag tabhairt dó acht gráinne min-coirce ar leacaín agus b'éigean di cáca min-coirce a bácáil do'n gasúr ós chómhair a athar. Chuaidh sé amach annsin ag cúmhdac na mbó.
    Tháinig fear chuige agus d'iarr sé de'n gasúr an raibh arán leis. Dubhairt an gasúr go raibh agus thug sé píosa dó. Maidin i mbárach arís tháinig an fear céadna chuige arís agus d'iarr sé ar an ngasúr an raibh arán leis. Dubhairt an gasúr go raibh agus thug sé píosa dó. Máidin lá ar na bhárach arís tháinig an fear chuige. D'iarr sé air an raibh aon arán leis. Dubhairt sé go raibh cáca leis [> aige?] agus thug sé an cáca uilig dó.
    "Anois", ars an fear, "trí athchuinge ar bith a iarras tú tá siad le fághail
    AT0592: The Dance Among Thorns