Scoil: Baile na nGarraidhthe (uimhir rolla 13618)

Baile Mhic Fhearaígh, Co. Mhaigh Eo
T. Ó Tuairisc

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear ann fadó agus is fadó a bhí, agus dá mbéadh sé ann an uair sin ní bhéadh sé ann anois. Béadh seansgéal nó úr sgéal, nó bhéadh sí gan aon sgéal. Seán Ó Logáin a b' ainm dó. Bhí chómhnuidhe air in éinfeacht le na mnadh is a inghean í mBaile bheag [?] gcúlta taobh thiar de Sléibhte Pártaige í gCo. Mhuiged.
    Spailpín a b' eadh é agus ní raibh rásaí ná crinniú ins an gceanntar le fiche blian nach raibh sean bun agus bárd é. Lá amháin chuaidh sé go Cathair na Mart ag díol áirnéise, le go mbéadh cúpla sgolleacha in a phóca aige le n-aghaidh na Rásaí an Lí 'na dhiaidh sin. Díol sé iad agus cheannuigh sé péire bríste
    Pádhraig Ó Mhaolathaigh
    Creagán an Arbha, Co. Mhaigh Eo