Scoil: Beannchor Iorrais (uimhir rolla 13684)

Baingear, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Énrí

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Go raibh míle maith agat a Pháidín act ní béidh do cónghnamh ag teastáil uainn feasta act bféidir go mbhéadh sinne in ann cuidiú leatsa agus ma thigeann sé in ar mbealach fóirthín ar bith a dhéanamh dhuith ní maoidfidh muidh ort é."
    "Geallaim duit a Pháidín Uí Ríogain nach baoghal duit feasta i luing na i mbád agus leanfhaid an bhuadh céadhna do shlioct do shleacta." Leis sin chraith an Caiptín lámh leis agus sul a raibh am ag Páidín labhairt leis bhí an fuireann uile imtighthe as amharch. Ó'n lá sin go dtí an lá indiu níor baitheadh aon duine do muinntir Réagáin thart le costaí Mhuigheó gidh gur minic dóibh i ndanseir agus rud thareis sin tá sé imbéal na ndaoine nar baitheadh aon bhád in a raibh duine de muinntir Réagain.
    Micheál Mac Énrí