School: Béal an Mhuirthid (C.) (roll number 14857)

Béal an Mhuirthead, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Náraidhe

sé thar an teach seo gan seasamh.
    Aon lá amháin , chuir Diarmuid chuig an baile mór arís é le cairt choirce. Dhíol sé é gan mhoill agus annsan chuimhnigh sé ar a bhfógra thug Diarmuid dho agus dá bhrígh sin níor bhlais sé aon braon san mbaile mór. D'fhill sé abhaile leis an airgead acht nuair a bhí sé ag an teach leith bhealaigh seo ní raibh an gearán bán sásta teacht níos fuide agus mar sin dó isteach le mo dhuine, mar bhí duil mór aige ann. D'fhág sé an gearán bán agus an cairt taobh amuigh. D'ól sé braon maith ná go raibh gúmar maith air féin agus cúpla fear eile acht fé dheire thosuigh ortha ag imirt cártaí ná go raibh an méid a bhí aige caillte. Acht mar sin féin níor mhúin sin é
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Mairéad Nic Amhalaigh