Scoil: Baile an Chaisil C., Clochar na Trócaire

Baile an Chaisil, Co. Mhaigh Eo
An tSr. Aingeal

Ar an leathanach seo

1. Táinig Aingeal as Flaitheas lá amháin ar cuairt chuig na h-anamacha bochta i bPurgadóir. Bhí an-truagh aige dhóibh. "Ab ndéarna ceachtar agaibh torann maith nuair a bhí sibh ar an dtalamh go mbéidh leith-sgeál agam le aibh a thabhairt go Flaitheas". Bhí bean ann agus dubhairt sé "Thug mé meacan lá amhain go bean bhocht"> "Ardh é seo é" ars an t-Aingeal. "Ó sin é" ars an bhean. "Deir greim air" ars an t-Aingeal. Bheir sí greim ar chríoch de agus choinnigh an t-Aingeal greim ar an gcríoch eile. Annsin thosuigh siad ag eiteall go Flaitheas. Nuair a chonnaic na daoine an bhean ag fágáil Purgadóra rug ceann acu greim uirri. Rug ceann acu greim ar an duine sin agus ceann eile ar an duine sin go raivheadar uilig fastuighthe le chéile. Nuair a bhí siad gincuigh i bhFlaitheas d'amharc
    Pádhraigín Ní Ghiollaruaidh
    Ráth Thamhnach, Co. Mhaigh Eo