Scoil: An Sealgán (uimhir rolla 6781)

An Sealgán Beag, Co. Dhún na nGall
Róis Ní Bhraonáin

1. Scéal (ar lean)

Am amháin bhí beirt fhear beo ar an bhaile cheadhna darbh b'ainm Seon agus Rucard. Fear beag a bhí in na Rucard acht bhí sé an-mhiotalach agus in na an-oibrighe.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    air scannruigh sé an croidhe as Seon. Arsa an diabhall leis “Nach dtug tusa geall damhsa nac bfeicfidh tú ag treasnadh an droicheadh seo go bráthach asais”. Le sin smaoitigh Seon ar an mhála a bhí leis agus dubhairt sé “Come into My Bag” agus thug an diabhall léim istoigh sa mhála. Bhí lútgháir an domhain ar Sheon agus congbuigh sé greim teann ar bhéal an mhála. Bhí triocha fear ag obair ag saorsuidneacht comhgarach agus sgairt sé anall ortha agus d’iarr ortha a gcuid casúir a bheith leo. Tosuigh siad uilig ar an diabhall leis na casúir go dtearn siad dusta dó. Annsin chaith Seon iomlán dá rabh sa mhála síos leis an droicheadh. Thug sé guinní an duine dó na firibh a chuidigh leis. Siubhal sé leis annsin agus nuair a
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Teangacha