School: Doire Beag (B.)

Doirí Beaga, Co. Dhún na nGall
Liam Mac Giolla Chomhghaill

seanduine na suidhe ag an teinidh.
    Agus bhí bean óg ghasta ag gabhail thart i lár an urláir, agus tormán mór aicí. Chuir sé ceist ar an tseanduine "nach suaimhneach an bhean atá sa chlúdaigh?" Tá sí suaimhneach ar an tsaoghal seo, agus bhí sí suaimhneach ar an t-saoghal eile. Ba sin an chead bhean a phos mise, an tsean bhean sin."
    "Sin an dara bean a phós mé. Ní thug sí suaimhneas damh ar an tsaoghal ar bith damh fhéin nó dó mó shean mhnaoi ach oiread."
    Dubhairt an seanduine leis "an dochar damhsa ceist a chur ort caidé thug ann seo thú." "Níl" ar seisean, bhí mé istoigh i roilig lá amháin agus bhuail mé cíc ar chloiginn duine. Chuaidh mé chuig
    Eoghan Ó Duibhir