Scoil: Gort an Choirce

Gort an Choirce, Co. Dhún na nGall
Séamus Mac Giolla Easboic

annsin í a thomhas ó bhárr a cinn go bun a iorbaill, geobhaidh sí biseach.
    Léághas Sleamhnán
    Má tá sleamhnán ar dó shúil agus má bhaineann tú naoi ndealg de chrann spionóige agus iad a chumailt ar dó shúil agus annsin na deilg a chaitheamh thar dó ghuaileann dheis, agus paidir a rádh ins an am chéadhna leaghasfhar thú.
    Léaghas Faithne
    Má chumalann tú naoi nglún cothain ar an fhaithne agus nuair a bhéas sin déanta agat, na naoi nglún a chur istech i bpaipéar agus iad a caitheamh ar shiubhal an chead duine a thógfas an paipéar leis na naoi nglún ann tiocfaidh na faithní ar-san agus imthigheochaidh siad duit-fhéin.
    Léaghas ar Fheabhras-Croidhe
    Luigheann an té a bfhuil an aicid seo air síos ar an talamh agus baintear preab creafóige ag na bhéal. Tarrnuigheann sé a ánal agus deir sé " I n-ainm an Athair," Annsin chuireann sé bárr a choise isteach sa pholl agus síneann sé é fhéin arais agus baintear
      1. cleachtas an leighis