Scoil: Mín Bán (uimhir rolla 15394)

Meenbane, Co. Dhún na nGall
Seosamh Mac Coluim

1. A Story (ar lean)

(ar lean ón leathanach roimhe)
    but we got no cows.
    His al' went home then yer know an' jist when we wur (were) comin' near the house who did we meet but a wee woman, wan (one) of the wee folk ye know comin' out o' the house. She asked what was wrong an' we towl hir (her) that we lost the cows an' we couldn't get thim (them) inywhere (anywhere). She says, "what wur ye al' doin' to this time o' the evenin'." Says aye, (I) "we wur working at the peats te late, an' efter we wur finished a put two barra-fuls o' dung out o' the byre." "Well" she says, "ye know right well ye wur" disturbin' us in our play an' dancin' efter the sun sets, an' that is the time we heve (have) te wersels (ourselves). Come wey may this time an' a will get ye yer (your) cows, but if the lake (like) happens agin, as a punishment ye'l (you'l) niver (never) get yir cows agin."
    His went wey (with) hir an' we got the cows at the burn githered (gathered) in a bunch. They wur jist in the spot where me father had always sayed there wur fairies livin', a nice green little spot in-uner (under) the bing. Me father had always sayed that he could hear
    Robert Bell
    Aughkeely, Co. Dhún na nGall