Scoil: Cloch an Uabhair (uimhir rolla 14448)

Cloch an Uabhair, Co. na Gaillimhe
Pádhraic Ó Gairbhín

1. Bhí bean ann fadó. Bhí sí an - bhocht.
    Lá amháin chuaidh sí amach i gcoll ag lorg adhmaid. Ní raibh sí i bfad ins an gcoill go bhfaca sí fear beag bídeach fá crann. Ní raibh fhios ag an mnaoi céard a bhí ann. Shiubhal sí siad chuige bhí sé ag deanamh péire bróg. Annsin bhí fhíos ag an mnaoi gur leipreachán a bhí ann. Dubhairt an bean leis pota óir a thabhairt dí. Dubhairt an leipreachán go raibh sé i bhfad ón áit seo. Rachaidh mise leat chuig an áit a bhfuil sé ars an bean. Tá go maith ars an leipreachán. Siubhal an leipreacán agus an bean i bfad agus níor bháin an bean a dha shiul de. Nuair a bhí siad
    Brighid Ní Aragadáin
    Tomás Ó hAragadáin