School: An Garán

An Garrán, Co. na Gaillimhe
Seán Breathnach

1. (continued from previous page)
    sin glúnaí na ndaoine a mbíonn siad ortha. Cuireann daoine stodanna i n-a cuid bróg mar nuair a dhéanann siad é sin ní thagann puill ins na brógaibh chómh tapaidh a's a thagadh muna mbeadh na stodanna ionnta. Tá fear i mBaile na Cúirte agus is féidir leis a bhróga féin a dhéanamh. Cuireann sé deis ar bhrógaibh daoine eile. Liam de Burca is ainm dó. Ceannuigheann na daoine atá i n-a gcomhmnuidhe in aice na h-aite seo a lán bróg san bhliadhain. Bíonn bróga troma ar na feilmeóirí agus bíonn tairngí móra ionnta sa gcaoi nac dtagadh puill ionnta. Tá go leór saghas stodanna le fághail agus ceannuigheann na daoine na cinn mhóra agus cuireann siad in sn brógaibh iad. Fadó do chaitheadh na daoine bróga
    Cáit Bean Uí Ríoghbhardáin