School: Clochar na Trocaire, Cinn Mhara

Cinn Mhara, Co. na Gaillimhe
Siúr M. Bernadette

1. (continued from previous page)
    ag eirigh lag agus ní raibh sé indhan dul ní bfuide. Bhí ar an mhac a athair a iomchur ar a dhruim agus snámh go dtí an oileán leis.
    Núair a shroiceadar an oileán bhíodar sáitte amach agus bhí ortha luighe ar an dtráigh chun a sgíth a leigint. I gceann tamaill chúadar súas ar an oileán agus bhí sé naoi a clog fén am seo. Bí ortha rith tímcheall an oileáin chun íad féin a chomead te.
    An fhaid a bhí an méid seo a tuitim amach bhí fear gurb leis an leasu talmhan ag féacaint amach tré dearcán agus chonnaich sé an bád ag dul faoi. Chúaidh sé go dtí daoine a bhí in a gcómhnuidhe ins an mbaile mbeag agus dhúbhairt sé leó, a dhul amach agus cónghnamh a thabhairt do na
    Máighréad Ní Riogain
    Seán Ó Connaille