Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. na Gaillimhe
Nioclás Mac Aoidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    is measa go mór thú no an té brait dia ma's fear go bean a bhain an t-uball san gáirdin tabair cúl do láime leis an tsean-bhean liath.
    4)
    Ní sean-bhean mise act cailín óg deas fuair sgoil is foghluim i dtús mo shaoghail is dhá mairfeadh mo daidé dhom go dtí lá mo phósta bheinn i gcóistí le clann an Righ.
    5)
    Bliain sa taca seo shead síneadh i gcontra é is e liagh go mor mé is ní le aois. Bliain sa taca seo nac deas éillim mé siubhal na móinte seo siar liom féin bhí culaith gheal orm go thoga an tsíoda agus hata céarac ar dath na sméar bhí bocla airgid i mo bróga líonta nar deas an calléan le mealladh mé.
    Bairbre Níc Seoig
    Coill Sáile, Co. na Gaillimhe