Scoil: An Cnoc (Leitir Mór)

An Cnoc, Co. na Gaillimhe
Múinteoirí:
Bríd Puirséal Máire, Bean Uí Dhuibheagáin

Ar an leathanach seo

1. Bhí bean feasa ann fadó agus bhí fear ann bhiodh ag imirt cártaí. Bhí an fear go maith ag imirt na gcártaí. Chúala bean feasa an sgéal seo agus chuir sí fios ar an bhfear agus thainig sé agus thosuigh an bheirt ag imirt na gcártaí.
    Dubhairt an bhean feasa an tá a mbeadh an bhuaidh aige go gcaithfeadh an duine eile cleite muice agus adharca cearc a fhaghail dó'n duine a chlisfeadh.
    Bhí an bhuaidh ag an bhean feasa agus ní raibh fhios ag an bhfear céard dheanfadh sé, leis an gcleite muice agus adharca cearc a fhaghail. Bhí sé le dhul thar droichead agus nuair bhí sé dhul thar an droichid chonnaic sé dhó an sgéal. "Leigheasfaidh mise é sin "adeir an sean fhear.
    Seo dhuit an buidéal seo
    Colm Seóige