Scoil: Cloch Bhreac (uimhir rolla 12106)

An Chloch Bhreac, Co. na Gaillimhe
Pádraig de Búrca

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    le acaire a dhéanamh. Agus ceann eile ag dul suas an gcnoc le thú tabhairt amach go dtí an Culáin, agus -a go-leor áiteacha eile acu thart san áit (?) seo ach níl mórán úsaid na dhéanamh dofa aníos mar tá bóíthre acu i na n-áit na sean casáin sin. Tá go leor athanna ins na h-aibhnibh atá thart san áit seo. Tá áit ann a tugtar an Clocán Mór -ar agus chuile am a mbíonn tuille mór san abainn is feidir a dhul treasna ann. Sé an sórt déanamh atá ortha tuairms dhá ceann déag na ceithre cinn déág de chlocaí curaidh go daingean san abhainn agus annsin féadhta tú siubhail ar na clocaí mar béidh siad níós aoirde na an t-uisge. Tá na athanna sin an-úsáideach go na daoine thart san áít seo, mar na bhfuil mórán droichid ar na h-aibhneacha.
        1. infreastruchtúr poiblí
    Eibhlín Ní Mhuráin