School: Tír na Cille (roll number 11884)

Tír na Cille Thuaidh, Co. na Gaillimhe
Teachers:
Seán Maguidhir Maighréad, Bean de Buitléir

1. (continued from previous page)
    agus fuair maiteamhnas dhó. Chruinnighadar uilig lár na mháireach agus ófráil siad an t-aifrinn, agus nuair a bhí sé thart chonnaic siad ag imtheacht in a aingeal geal go na Flaitheas é. Bhronn an duine uasal an teach mór ar an gabha, acht ní ghlacfhadh sé é, nuair nach nglacfhadh, thug sé an córtha ór dhó.
    Dimthigh leis abhaile ag a bhean, tar éis slán agus beannacht fhághail acú. Bhíodar uilig saidhbhir, saghach arís go brách, agus ní raibh gleó ná torann le cloisteál sa teach mór. Sin é anois é agus ní mise a chum é, acht deirtear gur b'olc í an aithrighe mhall.