Scoil: Páirc na Sceach (uimhir rolla 13856)

Páirc na Sceach, Co. na Gaillimhe
Seán Mac Suibhne

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    i ndon é shárughadh. Lá amháin thug Ruaidhrí féin an capall amach san rása. Bhuadh an capall an rása. Annsoin tháinigh Rúaidhrí abhaile agus glionndar croidhe air, ach a mhúirnín mo chroidhe thú céard a dhéanfadh an capall nuair a bhí sé ag gabhail thar Loch Riabhach ach léim mhór amháin a thabhairt agus dul isteach san loch. Táisc ná tuairisg níor fuaireadh ar Rúaidhrí ná ar an each uisge uaidh sin amach.
    Sgríobhtha ag Máire ní Cheara, Barr na Crannaighe, ó ‘na sean-uncail Mícheál Ó’Flannacha, feilméar, Barr na Crannaig, Gaillimh.
    Sgríobhta, Bealtaine 1938.
    Máire Ní Cheara