Scoil: Carraig Áluinn (uimhir rolla 16.474)

Suíomh:
Carraig Álainn, Co. Liatroma
Múinteoir:
Pádhraic Mag Uidhir
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0228, Leathanach 049

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0228, Leathanach 049

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Carraig Áluinn
  2. XML Leathanach 049
  3. XML “Foods - Oaten Bread”
  4. XML “Food and Drink - Sowans”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. "Sowans" was a drink which wasmade asfollows. Equal quantieis ofoat meal and seeds, which arethe husks of oats andare got at the corn mills, are mixed together in clean spring water in an Earthenware crock. The meal, seeds and water are well mixed together with a stirabout pot stick. The crock is covered over to prevent dust or othermatters getting in and the mixture is left aside for 2 or 3 days to allow fermentation to take place. The water is then strained off and
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.