School: Luachair (roll number 10045)

An Luachair, Co. Chiarraí
Ml. Ó Domhnaill

1. (continued from previous page)
    an fear tinn agus do chuir sí plastairí leis. Thug sí aire dó ar feadh ráithe agus annsan do bhí sé go maith arís. Fígheadoir a beadh ingean an - figeadóra. Thug sé a seol féin don figeadóra agus do mhúin sí an fhigeadóra do sil sí gur pósadh sé í ach níor phós. D'fhan an scéul mar sin agus do meas inghean an ríogh go bpósfadh an bhean é díreac tar-éis teacht abhaile dó ach dubhairt sí na pósfhaid sí aon fhear go dtí go mbeadh aithne lá is blian aice air. Dubhairt an seana rígh go raibh an ceart aice. Nuair a bhí an am suas ní raibh aon leath scéul eile annsan aice. Bhí sí ag cuimhneamh i gcomhnuidhe ar an bhfear óg a shíl sí go raibh marbh ar an mbóthar. Nuair a tháinig lá an phósadh. Tugad cuire do gac éinne i ngiorract míle do'n áit. Do tháinig an pósad sa deire. Do tháinig na daoine go léir an oidhche roimh ré. Bhíodar le pósadh maidin lár na mháireach. Tháinig a lán de buachaillí tuighe agus do bhí an fear óg 'na meash. D'iarr an cailín cead de'n seana rígh feucaint dul ag
    AT0531: Ferdinand the True and Ferdinand the False
    AT0550: Search for the Golden Bird