Scoil: Lóthar (uimhir rolla 10045)

An Lóthar, Co. Chiarraí
B. Ní Mheidhre

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    na gréine ar maidin. I deire an tslíghe fuair an tathair tuirseach agus caith an mac bocht an slíghe do críochnú. Do dhein pé sceál é. Tháinig sé chun an tobair. Do ól sé cuid den uisge agus sa deireadh connaic sé íasc beag agus do mhairbh sé é. Rug sé leis abhaile é agus dhein sé é do bheirbhiúghadh, do leigheasadh an mac agus theip ar gach dochtúr é leigheas.
    Naomh Fínín. In Oileán an teampuil do chómhnuig sé, tá fothracha na seana teampuil ann fós. Tá tobair naomhtha ann leis. Ach ní chualadh go bhfuair aoinne leigheas as.
    Brighid Ní Thacháin