School: Seana-Caiseal (roll number 16745)

Seanchaiseal, Co. Chiarraí
Máire, Bean Uí Fhoghludha

1. Bhí rí in Eirinn fadó agus bhí trúir mac aige. Ántach Artúr agus Maonisín. Caithead sé a shaoghal go léir ag rith i ndiaidh arm agus armáil. Lá chuaidh sé go dtí a cheann comhairle agus dubhairt sé leis. "Is greannmhar an rí tú ag caitheamh do shaoghal go léir i ndiaidh arm agus armáil agus neart duit féin arm agus armáil a bheith agat comh maith le h-aon rí nó prionnsa" "Is fíor duit" adubhairt an rí, " agus cuir sé gairm scoile amach ar a ríoghacht agus bhailig sé suas arm agus armáil.
    Lá bhí an rí agus an t-arm amuigh ag driláil connacadar cúca tríd an fairrge curracán aoibhinn áluinn aoncosa agus gan ann acht aon imtheachtaí amháin Gaiscidhig. "Och tá sé teacht fé ár ndéin" adubhairt an rí agus ba ghearr gur bhuail sé cuan.
      1. filíocht
    AT0301: The Three Stolen Princesses