Scoil: Curraichín (B.) (uimhir rolla 15978)

An Curraichín, Co. Chiarraí
Seán Ó Scothlaoich

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    arsan sagart "dio shlog sé a theanga ar seisean "Aililiú", arsan sagart "Conus feadfadh sé a teanga do slogadh, bhí sé ag ól bainne raimhir a Athair", ar seisean agus do shloig sé síar a theanga in aoinfeact leis an mbainne
    Níl aon fhocal cainnt aige" ar seisean agus nuair fhéachamair isteach na bhéal níor fhéadamair aon raharc fhághail ar a theangain "Is baogalach na béarfair na bheathaig air a athair, ar seisean Comáin liom siar. Do rug sé na bheathaig air. Bhí a cainnt aige Nuair a shrois sé é "Airiú cad fé ndeara dhuit do teanga slogadh arsan sagart leis ó Mhaire ar seisean. "An dreallán buacalla san" ar seisean Bhí tart orm agus dólas an deoch ró tapaig agus tháinig crampa nó rud eigin de'n tdsórd san am sgórnaig i dtreo gur crap mo theanga siar ar fad am chúl eraos agus mheas sé siúd gur bamhlaidh a shloigeas mo theanga
    Donncadh Ó Seaghdha
    Caladh an Uisce, Co. Chiarraí