Scoil: An Dúinín (uimhir rolla 4444)

An Dúinín, Co. Chorcaí
R. Ó Motharua

Ar an leathanach seo

1. Bí long at teacht o'n Aifric Teas go dtí an Cóibh fiche blían ó shoin le cruitneacthain. Cuaidh sí amudha. Tá áit i mbaile fearainn na Tuatha darub ainm di "Spur Deacair" agus cuaidh an long isteach ann; cuireadh scéul go dtí an Cóibh á rád go raibh sí ann agus ag iarraidh báidh cabhartha teacht cun i do tarrac amach as an áit in raibh sí. Cuaidh ceathrar fear abhí ag an Tuaith ar bhórd agus chabhruigheadar leis an bfuirinn cun í do cur cun siubhal; glúais an long leí go Cóbh. Nuair a sroiseadar an áit fuaireadar £20 and duine toisg í do shábháil.

Padruig Óg Sáltar a scríobh.
    D'innis a shean mháthair a scéal do - Bean Uí Dálaig i gCeann Tuatha (79bl.)