Scoil: Bárdínse (uimhir rolla 12399)

Barr Duínse, Co. Chorcaí
Cáit, Bean Uí Riórdáin

Ar an leathanach seo

1. Do bhí sean duine ann fadó agus do bhí sé ana bhocht. Ní raibh aige ach asal beag amháin. Lá áirighthe chuaidh sé go dtí an bhaile mór ba ghiorra dho. Taréis tamaill do líonadh chuige ualach mór mine agus timcheall meadhon lae thug sé aghaidh ar an mbaile arís.
    Bhí ag éirighe leis go maith go dtainig sé go dtí árdán a bhí ar an mbóthar. Do bhí an t-asal lag agus an t-ualach trom. Do theip air an t-ualach do bhreith tar barr leis. Do bhí an sean duine istig i gcúinne na trucaille, leim sé amach agus do sháidh sé leis an asal ach do theip air annsan chómh maith mar do tháinig gearr-análaighe ar an sean
    Síle Ní Mhuirighthe
    Doire an Chuilinn, Co. Chorcaí