Scoil: Bárdínse (uimhir rolla 12399)

Barr Duínse, Co. Chorcaí
Cáit, Bean Uí Riórdáin

Ar an leathanach seo

1. Do bhí Ministir ann fadó agus phós sé bean. Bhí sé féin agus an bhean ana mhór le na céile ar fadh dhá bliadhain ach ansan thuiteadar amach le na céile mar ná raibh aon chlann ag an mnaoi. Dubhairt an Ministir leis an mnaoi imtheacht léi féin go h-áit éigin eile mar ná codhlócadh sé féin a thuille léi.
    Bhíodh siúinéir ag obair ag an ministir agus bhí bean aige. Tháinig an Miúinéir ag obair chun Ministir maidean éigin agus dubhairt sé le bean an Mhinistir go raibh cúpla ag á mhnaoi ó aréir. "Ariú tabhair dom an cúpla san agus díolfad go daor tu agus ceapfaidh an Ministir gur agamsa a bhíodar" ar sise. Do thug sé dhi iad.
    Bhí an Ministir lá ag feuchaint ortha agus chonnaic sé go
    AT0503: The Gifts of the Little People