Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    gan leigint do teacht ag sgoruidheacht a tuille go dtí an tig sin ná go dtí aon tig eile go mbeadh a ciall aige.
    Dubairt sé go raibh sé sásta agis go ndeanfhad sé é sin go breágh do ach leigint do dul abhaile anois.
    Dubairt sé ná raghadh sé abhaile anois in-aon-chor go dtí tamall beag eile. Do chuaidh an bean sin amach agus do thosnuig an fear istig ag liúirig.
    Do tháinig cnag eile go dtí an doras agus do tháinig ana eagla séoidh ar an fear mar do bhí an bean eile tar-éis a innsint do cheana an doras a osgailt gach aon uair eile.
    Do bhí an cnagadh ar siúbhal fós agus ní leigfheadh eagla do an doras d'oscailt airís . Ní oscailóchadh sé dho é agus do tháinig sí féin isteach
    Máire Ní Chárthaigh
    Na hUláin Thiar, Co. Chorcaí