School: Béal an Dá Chab (roll number 14225)

Béal an Dá Chab, Co. Chorcaí
Risteárd O Lighin

1. Tá táilliúir i mBéal átha an Dá Chab agus ní dheineann sé ach na culaitheanna do thómás agus do ghéarradh. Ní féidir leis iad d'fhuagháil ach bionn triúr táilliúir ag obair leis. Ní théighid siad tímpeall chun tighthe na ndaoine. Díolann an táilliúir seo éadach ach ní dhíolann na táilliúirí atá ag obair leis aon éadach. Ní sníomhtar aon tsnát sa chomharsanacht so anois. Ní fightear aon éadach ann anois ach do fightí é ann fadó. Bíonn snáthadh ag an táilliúir. Fadó do fuagháltaí na h-éadaighe go leir le snáthaid ach anois deintear an chuid is mó de'n obair le h-inneal fuaghála. Bíonn siosúr, miosúr agus méaracháin aige chun na snáthaide do sádhadh tríd an éadach. Bíonn bórd aige nuair a bhíonn se ag iarnáil.
    Micheál Ó Réagáin