Scoil: Radharc na Sionainne, Lios Uí Chathasaigh (uimhir rolla 10741)

Forúir, Co. an Chláir
Máirtín Ó Seasnáin

agus d'ardaigh sé a lámh dheas os cion Dhiarmuid agus ar seiseann i nguth bréagh soiléir árd .Is cosamhail le Brianach do thig is co theinteáin .
    Is cosamhail le Brianach do mhias is do chupán
    Ach is cosamhail le Brianach do ghiall is do chinéal.
    Gus fanadh tú dubhal i do Dhiarmuid Ó Saanachán.
    "Muise fanadh cheana "aaaars an sagart agus sin mar do baisteadh Diarmuid ath-uair.
  2. Scéal Beag eile ón Duine Céanna
    Bhí sagart ann uair amhain agus bhí buachaill aimsire aige. Is dócha nach raibh sé ró-fhlaithiúil leis an mbuachaill mar is annamh a thugadh sé aon airgead póca dó. La agus é amuigh fuair an sagart coileáinín ó dhuine agus thug sé abhaile é.Tháinig an buachaill isteach agus bhí ag féachaint ar an madra beag."Dia do mheas ar fad" arsa an buachaill.
    "Baistigh anois é" arsa an sagart. "Is dócha gurb orm a rogha a dhéanamh" arsa an buachaill. "ach dá mbeadh leath-choróin as is fada uaim a gheobhadh sé"