School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach (roll number 9229)

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Mac Dáibhid

1. (no title) (continued)

(continued from previous page)
    talmhan i gceann seachtmhaine agus ní bhiodh aon dhinnéir acha, ach ag am dinnéir. Thugídis cun na fallaí agus d'íosfaidis smeartha dubha i gcóír dinnéir.
    Bí bean de Burcha ina comnuidhe timcheall 20 míle ó Innis. D'éírigh sí go moch máidin Dia Satharn airighte agus shiubhal sí go Innis. Cheannaigh sí fircín ann agus rith sí abhaile agus bhí sí ann cun an té do dhéanamh.
  2. Bhí fear ina cómhnuidhe in iarthar an Chláir fadó dar bainm Seán Ó Bhrian. Bhí sé féin agus a mháthair ina gcomhnuidhe i dtig beag deas gleóite ar bhun chnuic. Lá amháín chuaidh sé ar lorg oibre. Caisleán an Rígha a bhí ann. Chuaidh sé isetach agus d'íarr sé obair den Rígh. Dubhairt an Rígh go raibh obair go leór aige dhó. An céad obair a thug sé dhó ná dul go dtí an cruach móna fé dhéin cúpla fóíd móna. Cad a dhéin sé acht an cruach móna go léir do thabhairt isteach i ciseán mór.
    Thug sé obair eile dhó annsan fé dhéín