Scoil: Scoil na mBráthar, Inistíomáin (uimhir rolla 16678)

Inis Díomáin, Co. an Chláir
S. Ó Conaill

Tomhasanna
    1 Bhios ag dulsíos an bóthair la agus chonnachas gandal agus scata géanna agus arsa mise "Día dhuit a gandal agus do céad géanna "Arsa an gandal annsan "Dá mbeadh an seo fá dhó agam agus leath an méid atá agam agus ceathrú an méid atá agam agus mé féin im ge bheadh ceád agam cé mhéid a bhi aige ?
    Freagra=36.
    2 Bhí driothar marbh ag tincéar dall agus ní raibh aon driothar ag an duine marbh ,cad é a gaol a bhí idir an tincéir dall agus an duine marbh.
    Freagra=driofúr.
    3 Nuair a bhíos ag dul go dti aonach Áthh-í chonnachas tincéir agus bhí beirt páisdí déag aige agus bhí seacht cait ag gach paiste agus bhí seacht lucha ag gach cat cé mhéid a bhi ag dul go dtí an aonach.
    Freagra =mé féin.
    4.Chuaidh fiche caoirigh amach tré geata ,cad a chuiagh rompu?